CompanyRootCatId=0;

Jobbkonsulentene kjører elbil på jobben

Jobbkonsulentene er opptatt av miljøet og ønsker å gjøre det de kan for å gjøre driften mer miljøvennlig. Elbil på jobben er et av tiltakene de har iverksatt. Jobbkonsulentene er mye ute på veien, og tilsammen legger de bak seg mange kilometer i løpet av året. Ved å bruke elbilene, fremfor bensin/diesel biler, sparer de miljøet.

Tekst fra Jobbkonsulentene:

På forsommeren var de klare. 2 flotte i-MiEV elbiler. Dekorerte med vår logo, logoen til våre gjenbruksbutikker (Tante Blå gjenbruk) og vårt vaskeri (SuverRENT). Elbilene er et resultat av et godt samarbeid med Stamsaas i Sarpsborg, og bilene ble overrakt av Finn Martin Owren (selger, Stamsaas) og Thomas Andersen (daglig leder, Stamsaas). Vår virksomhetsleder, Atle Engsmyr, og nestleder Finn-Erik Johannessen tok imot (se bilde til høyre).

 

I dag bringer elbilene jobbkonsulentene fra kontoret - til møter med deltakere - til møter med Nav - til møter med samarbeidsbedrifter som bidrar med arbeidsutprøving og/eller arbeidstrening, bedrifter som rekrutterer/har rekruttert gjennom oss osv.   

 

På bilde nummer to (fra venstre): Thomas Andersen, Finn Martin Owren, Atle Engsmyr og Finn-Erik Johannessen.

På det nederste bildet (fra venstre): Finn Martin Owren (selger, Stamsaas) og Atle Engsmyr (virksomhetsleder, Jobbkonsulentene).

 

På kjøretur i en av Jobbkonsulentenes elbiler- Refleksjoner, av ansatt

Jeg rusler ned i u.etg. i Mosseveien 37 for å ta min første kjøretur med en av våre elbiler. Jeg har blitt fortalt at det er som å kjøre radiobil (!). Spent setter jeg meg inn i bilen og vrir om nøkkelen. Det skjer ingenting, og jeg vrir nøkkelen tilbake og prøver igjen. Samme igjen. Ingenting. Vel, da går det opp for meg - den lager ikke lyd som når jeg starter opp den bilen jeg kjører til vanlig. Den er stille! Litt flau setter jeg bilen i revers, rygger ut av garasjen og setter den i drive. Ruller sakte fremover. Det ER som å kjøre radiobil. Moro! Jeg ruller videre, ut på hovedveien. Cruiser. Jeg kjenner på mestringsfølelsen - jeg kan kjøre elbil. Elbil - hva betyr det da? Jo, jeg vet at det er bra for miljøet. Virksomheten jeg jobber for har fokus på miljøet. Jeg kjenner jeg blir litt stolt. 

 

Det er fint vær ute. Jeg flyter i trafikken. Det går lekende lett. Kikker på speedometeret. Oi, det går litt fort. Jeg roer ned, og tenker det skulle tatt seg ut om jeg ble stoppet for å kjøre for fort. Kjenner at jeg føler et ansvar. Et ansvar for min rolle som representant for Jobbkonsulentene. Tenker på den flotte dekoren bilen har. Dekoren som er basert på vår logo, bildene som minner meg om hva vi står for, hva vi driver med. Minner meg om at jeg er på reise for å bidra til at mennesker som av ulike årsaker står utenfor arbeidslivet, finner veien tilbake. At de får støtten og veiledningen de trenger. Kjenner igjen på stolthelt. Stolthet over arbeidsplassen, kollegaene mine, bransjen.

 

Jeg kommer frem til samarbeidsbedriften vår, Biobe. Parkerer og blir sittende. Tenker på hva Biobe betyr for oss og våre deltakere. De åpner ofte for deltakere som har behov for arbeidsutprøving/arbeidstrening, de inkluderer og legger til rette. De tar samfunnsansvar. De ønsker å bidra til at mennesker får muligheter. De har også rekruttert 3 gjennom samarbeidet, og hjulpet flere på deres vei til fast ansattelse i andre bedrifter gjennom attester og ved å være en god referanse. Jeg kjenner igjen på stolthet. Stolthet på Biobes vegne. Stolthet på vegne av den kartleggingen og oppfølgingen mine kollegaer gjør. Stolthet på vegne av vårt samfunn som beveger seg i en mer inkuderende retning - et og et steg av gangen.

 

Jeg trer ut av elbilen, låser og rusler mot inngangsdøren. Med et smil om munnen.Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner