CompanyRootCatId=0;

Ingunn på foreningsbesøk

Skrevet av Terje Melby

 

Stiftelsens adm.direktør Ingunn Kalleberg Skaara ble godt mottatt da hun besøkte Fredrikstad Blå Kors forening 13.september.
Som kveldens gjest holdt hun foredrag om «Livet i Stiftelsen», og forsamlingen likte tydeligvis hva de hørte. Ingunn ga en inspirerende og god oversikt over de mange aktiviteter Stiftelsen er opptatt av.

Fredrikstad Blå Kors forening er landets eldste blåkorsforening som fortsatt er i drift. Den ble stiftet som forening nr 2 i landet, og kan neste år feire 110 års-jubileum.
Foreningen har de siste årene hatt sine møter i Varmestua. Aktiviteten er begrenset til to møter i halvåret. Medlemstallet har økt de siste årene, og teller i dag ca 40 medlemmer. Åge W. Mathisen har vært foreningens leder siden 1977, bare avbrutt av en femårsperiode. Med seg i styret har han: Svein Høiden, Marit Fredriksen og Lillian Ekeberg (vara).

Det er nære bånd mellom foreningen og Stiftelsen. Det var 6 lokale Blå Kors foreninger som etablerte Stiftelsen Blå Kors Fredrikstad i 1967 som en egen juridisk enhet, for å ta seg av behandlingsarbeidet og institusjonsdrift.
Tre av stifterforeningene er fortsatt i drift; Glemmen, Gressvik og altså Fredrikstad.
Foreningene har representasjon til Stiftelsens Representantskapsmøte (tidligere Generalforsamling), som blant annet velger styremedlemmer til Stiftelsens styre.Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner