CompanyRootCatId=1209;

Drifts- og vedlikeholdstjenesten

Nede i Sandveien holder Fellesadministrasjonens drifts- og vedlikeholdsavsnitt til. Gutta, Bjørn & Co. – og kaffetrakteren. Stiftelsens livsviktige arbeidsmaur som holder limet sammen fra innsiden. Bokstavelig talt.

 
I Stiftelsen Blå Kors Fredrikstad er drifts- og vedlikeholdsavsnittet en særdeles viktig enhet. En selvstendig liten del i en større helhet, som gjør at helheten henger sammen. Rent praktisk. Ja, man kan si med lim, fugemasse og spiker! Og godt humør.

 
Drifts- og vedlikeholdstjenesten er uunnværlig. Ikke bare rent praktisk, men også på «humørbasis». Vi kan vel alle si at det hører til sjeldenheten at en ikke blir møtt med et smil fra de gutta der. Joda, Bjørn sier ifra han, hvis han må! Men det er bare når han må. Latteren sitter løst, og man kan lett slenge ut en spøk og høre det humre ned i kaffekoppen på andre siden av bordet der de spiser lunsj, eller tar seg tid til en «kaffitår» mellom øktene.

 

Tålmodighet!

Det vil jeg si noe om. Det står: «Tålmodighet, som uten å miste besinnelsen, finner seg i ventetid, avbrytelser eller annet bryderi over lengre tid». Dette ER drifts- og vedlikeholdstjenesten. Oppå der vil jeg slenge på en real dose kunnskap, og et engasjement man ikke finner i andre virksomheter i Stiftelsen. Ikke er de bare engasjert i, som jeg nevnte tidligere: lim, fugemasse og spiker, men de tar også med våre håpefulle beboere inn i arbeidsgruppa.

 

«Samhold: sterk relasjon innad i et felleskap»

Felleskapet drifts- og vedlikeholdstjenesten har utvidet vårt sysselsettingstilbud for våre beboere på Ilaveien. Beboerne kan få være med å arbeide rundt i stiftelsen etter avtale i dette fellesskapet.

 

Å «få være med»

er en forutsetning for å kunne tilpasse seg, og en mulighet til å tilføre hverdagen noe nytt. Det er i aller høyeste grad avgjørende for å løse problemer og utfordringer i alle situasjoner, og for å skape forandring og fornyelse. Det har en positiv effekt på våre beboere med hensyn til styrking av selvfølelse og mestringsevne.

Det kan få i gang tankeprosesser og ønsker om forandringer i livet. Mot det positive, mot den lyse siden av livet. Ikke minst vil slike muligheter som drifts- og vedlikeholdstjenesten tilbyr, by på sosialt samvær og få i gang den positive samtalen og hyggen.

DET er gode følelser å ha det.

 

Selvfølelse

Selvfølelse handler om hvordan en takler motgang. Det er en stor del av selve kjernen i det vi jobber med i Stiftelsen Blå Kors Fredrikstad. Tenke seg til, at vi er så heldige å ha denne kjernen, drifts- og vedlikeholdstjenesten.

De som hjelper oss ut av knipa der vi står med en knekt nøkkel i hånda, med vann til knea i kjelleren, eller et klimaanlegg som trenger å justeres slik at vi får puste på kontoret. Tenke seg til: de gjør også en livsviktig jobb som veiledere i det å takle motgang, for selvfølelsen og fellesskapet, for alle og en hver.

 

Takk!

 

Tekst: Veronica Normann Jensen, Ilaveien BosenterSyzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner