Alle barn fortjener å feire jul

Julen er barnas høytid, men det er ikke alle barn som gleder seg til høytiden. Og for noen er julen den tyngste tiden på året.

 
 
 

minJUL er et gratis, rusfritt arrangement som Blå Kors står bak flere steder i landet. Stiftelsen Blå Kors Fredrikstad skal i 2017 arrangere minJUL for andre år på rad. Tanken bak minJUL er å gi sårbare barn som gir sårbare barn en varm, trygg, tradisjonell og innholdsrik julaften hvor fellesskapet er i fokus.

Vi arrangerer minJUL for barn og unge som er alene i julen, lever i hjem med rusrelaterte eller psykiske problemer, eller hjem i krise, og/eller fattigdom. Til selve arrangementet inviteres også foreldre/foresatte, søsken eller andre omsorgspersoner.

“Tusen takk for en magisk julefeiring. Takket være minJUL fikk sønnen min feiret julaften med både mamma og pappa”

-Deltaker

Å skape gode minner på julaften, hvor møte med voksne som ser det sårbare barnet og viser oppmerksomhet kan bety mye for barnets videre liv. Vi vet at et slikt møte i oppveksten vil kunne gi barnet en større robusthet for å mestre livet. Husk at en oppvekst varer livet ut.

I 2017 skal arrangementet være på Skihytta i Fredrikstad fra kl. 15 til 19. Det blir en tradisjonell julaften med servering av julemat, julegaver og en hyggelig samling der barna er i fokus. For 2017 er det invitert 60 gjester – 40 barn og 20 voksne. I tillegg skal 16 tidgivere bidra til at både barn og voksne får servert julemat og gaver.

Tusen takk til alle som har lagt gaver i gaveesken. (Foto: Østfoldhallene)

I år, som i fjor, har Østfoldhallene satt opp en stor gaveeske utenfor Meny. Der kan de som handler julegaver legge presanger de ønsker å gi til barn som ikke får julegaver. Pakkene som legges der ble fordelt på Frelsesarmeen og Stiftelsen Blå Kors Fredrikstad. Pakkene Blå Kors ble fordelt på virksomhetene Barnas Stasjon, Krise- og Incestsenteret og Varmestua.