Jobbkonsulentene tilbyr MediYoga

Hos Jobbkonsulentene kan deltakere i tiltak ukentlig delta på MediYoga. Yogatimen gjennomføres i gruppe, og øvelsene tilpasses lett til den enkeltes evne og kapasitet.

 
 
 

MediYoga – Medisinsk yoga -er en terapeutisk yogaform, som er utviklet gjennom forskning i samarbeid med helsevesenet. Denne yogaformen er sammensatt av enkle fysiske øvelser i kombinasjon med pust og konsentrasjonsteknikker, den er tilpasset de fleste fysiske og psykiske begrensninger og er en yogaform som passer alle. Blant dokumenterte virkninger av yoga finner vi blant annet reduksjon av blodtrykk, bedring av muskel- og skjelettlidelser og lindring av svært mange stressrelaterte plager.

Hos Jobbkonsulentene kan deltakere i tiltak ukentlig delta på MediYoga. Yogatimen gjennomføres i gruppe, og øvelsene tilpasses lett til den enkeltes evne og kapasitet. Timen gjennomføres med autorisert instruktør som har grunnleggende medisinsk kompetanse. Jobbkonsulent Tuija Almqvist er en av de.
MediYoga er et tilbud til alle som er i tiltak hos oss. Antall deltakere varierer fra uke til uke, utfra hvordan det passer den enkeltes plan/hverdag, sier Almqvist og fortsetter: – Du vet mange av de som er i tiltak hos oss har jobb og noen er i arbeidspraksis/arbeidstrening og de har derfor ikke anledning til å delta. Noen har også andre aktiviteter/møter, men timen er lagt opp slik at man kan delta når man har anledning. En kan derfor bli med de ukene det passer.

Jobbkonsulentene tilbyr MediYoga på Greåker. Det kreves ingen forkunnskaper. Øvelsene foregår på matte på gulvet og tilpasses den enkelte. De fleste øvelsene kan også gjøres sittende på en stol om det er bedre.
-MediYoga passer for alle. Øvelsene utføres langsomt og kontrollert. Målet er å skape mental avspenning og balanse i kropp, sinn og sjel. Deltakerne får en trygg og rolig pause fra hverdagen hvor fokus er på pust og bevegelser i takt med pusten. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra personer som har deltatt, sier Lilholt: – De sier at de på MediYoga har lært øvelser som de også kan bruke når de er alene og at de føler seg bedre etter å ha deltatt.

Les mer om MediYoga her: mediyoga.no