Rektor Harald Becken gir oss 10 gode grunner til at skolehverdagen på Seiersborg er bra. «Og det er flere grunner også», sier han. «Men det kan vi jo spørre elever og lærere om når vi har kommet i gang.

1. Seiersborg videregående er, sammenlignet med mange andre videregående skoler, en liten skole. Vi har i dag plass til 132 elever, og tilbyr små klasser på ca. 12 elever. Dette er noe mange av våre elever setter pris på. I hver klasse blir elevene fulgt opp av en lærer og en miljøarbeider, noe som er med på å gi trygge og gode læringsmiljøer. Dette gir oss gode muligheter til å tilrettelegge for den enkeltes behov.
2. Fordi vi er en liten skole blir elevene godt kjent med hverandre og med de ansatte.
3. Vi vet at det kan være utfordrende å begynne på videregående for mange elever. Vi møter derfor hver enkelt elev før de starter her, slik at overgangen skal bli så trygg som mulig.
4. Skolekjøkkenet er i flittig bruk. Hver dag serveres det gratis frokost og lunsj i kantina. Felles måltider er sosialt og skaper et godt miljø.
5. Det skjer mye spennende på Seiersborg i løpet av et år. Vi er på flere utenlandsturer, blant annet en til London og en til Roma. I tillegg er vi på mange korte og lengre turer knyttet til opplæringen. Vi får besøk av eksterne forelesere, vi har tema- og aktivitetsdager, teater, konserter og LAN-treff.
6. Vi har mange spennende studietilbud på Seiersborg. Vi har blant annet Design og håndverk, Frisørutdanning, Service og samferdsel, Teknikk og industriell produksjon, Helse- og oppvekstfag og påbygg.
7. Fra store deler av Østfold når du skolen enkelt via buss. Noen busser stopper rett utenfor døra, mens andre busser stopper langs rv109, som er en kort gåtur unna. For de som, av ulike årsaker ikke kan ta buss, er det mulig å søke om egen transport.
8. I august i fjor stod et nytt påbygg på 840 m2 klart. Vi er glade for at vi nå har enda mer plass å tilby elevene. Skolen framstår som moderne og trivelig, og klasserommene er praktiske og godt utstyrt for å støtte elevenes opplæring.
9. Seiersborg videregående skole er en del av stiftelsen Blå Kors Fredrikstad. Vi er en privat skole, men det koster ingenting å gå her.
10. Mange elever og store klasser passer ikke for alle. Dersom du lurer på om det vil passe deg bedre å gå på en liten skole eller dersom du kjenner noen som kan få en bedre skolehverdag med litt tettere oppfølging, ta kontakt med Seiersborg på telefon 69 35 47 00.