Veldedighetsmiddag ga betydelig sum til Barnas Stasjon

En middag med venners venner samlet inn kr. 200.000,- til Barnas stasjon i Fredrikstad

 
 
 

Det begynte som en invitasjon til veldedighetsmiddag i en lukket gruppe på Facebook kalt Yt og Nyt. Initiativtakerne ønsket å samle inn penger til et lokalt veldedig formål. Derfra tok det helt av.

Hårete mål

Initativtakerne bestående av Lars-Thomas Stene, Knut Egeland, Malin Thurn og Jørgen Riser satte et mål på å samle inn kr. 100.000,-. i løpet av kvelden. -Vi inviterte venner for å ha en hyggelig kveld, men ville gjøre noe med litt mening. Vi bestemte oss for å sette litt amerikansk preg på kvelden og invitere til en veldedighetsmiddag for å støtte noe lokalt, forteller Lars-Thomas Stene.

“Det er utrolig hyggelig å merke den positiviteten folk har når de kan hjelpe andre.”
-Lars-Thomas Stene

Virksomhetsleder Hege Stormorken forteller om Barnas stasjon.

Over 100 gjester

Den lukkede gruppen på Facebook klarte etter hvert å samle 120 gjester som møtte opp på Quality Hotel Fredrikstad, lørdag 14. oktober. Da det skulle bestemmes hvor de innsamlede pengene skulle gå var valget enkelt.
– Alle vi fire leverer klær til Barnas stasjon og vet at de gjør en god jobb. Det er mange veldedige organisasjoner større en Blå Kors som også gjør en god jobb, men da ville vårt bidrag vært en dråpe i deres regnskap. Vi tenkte at hvis vi greide å samle inn 100.000,- så er det en betydelig sum for Barnas stasjon og barna og barnefamiliene de jobber med.

Sponsorer

I tillegg til gjestene hadde arrangørene skaffet sponsorer som bidro med penger. Sponsorene var Quality Hotel Fredrikstad, Euronics, Ryen Eiendom A/S, Idyllfestivalen, Handelsbanken, Onsøy Golfklubb. Alle sponsorene hadde bidratt på sin måte noe som sørget for å generere penger til Barnas stasjon.

Rørt

Da sjekken skulle overrekkes stod initativtakerne på scenen sammen med virksomhetsleder Hege Stormorken. Det var en rørt Knut Egeland som talte til forsamlingen; -Vi er utrolig takknemlige for at alle har bidratt som de har. Vi satte oss et mål om å samle inn 100.000,- i løpet av kvelden og trodde vi måtte bidra med mesteparten selv. Derfor er det helt fantastisk å se at alle har sendt inn så mye penger. Tusen takk til alle sammen, sa Egeland til stor applaus fra salen.

Tusen takk

Virksomhetsleder ved Barnas stasjon, Hege Stormorken, var strålende fornøyd etter kvelden. -For en engasjert og lydhør gruppe mennesker som var samlet her, sier hun etter å ha fått overrakt sjekken på kr. 200.000,- . -Disse menneskene vil, utover pengegaven, være gode representanter for å skape inkludering og omtanke i sitt nærmiljø. Det er like viktig som pengegaven og pengegaver er avgjørende for driften vår, sier virksomhetslederen.