Helene Sandvig sjekket inn på Litteraturhuset

Helene Sandvig, kjent fra NRK-serien "Helen sjekker inn" holdt foredrag foran et fullsatt Litteraturhus i Fredrikstad torsdag kveld.

 
 
 

Barnas Stasjon Fredrikstad inviterte alle som var interessert i å høre Helene Sandvig holde foredrag rundt NRK-serien “Helene sjekker inn”. Barnas Stasjon jobber med familier i sårbare situasjoner og i tillegg til å bygge opp og støtte de familiene som er i en vanskelige periode i livet, er det viktig at samfunnet blir mer inkludert og åpent for flere. -Gjennom et gratis foredrag ønsker vi at flere engasjerer seg og blir bevisst i sitt hverdagsliv at de vi møter på skolen, jobben, på gaten og trening er mer enn det vi ser. Det er viktig å bli sett og føle seg som en del av fellesskapet, forteller virksomhetsleder Hege Stormorken ved Barnas Stasjon.

Fanget en nerve

Hege Stormorken sier at serien “Helene sjekker inn” har fanget en nerve som synliggjør hvor viktig det er å se hele menneske. Og at livet raskt kan snu og bli utfordrende. Hun forteller at man på Barnas Stasjon får både den faglige oppfølgingen og en arena for inkludering og fellesskap. -Der gjør tidgiverne våre en veldig viktig jobb, sier Stormorken.

 

Helene Sandvig og Hege Stormorken (Foto: Blå Kors Fredrikstad)

NRK-serien “Helene sjekker inn” er inne i sin andre sesong og Helen Sandvig besøkte Litteraturhuset i Fredrikstad torsdag kveld for å dele sine erfaringer og om menneskene hun har møtt. I løpet av serien har hun blant annet vært i fengsel, på psykiatrisk sykehus og hospits.