Besøk av feltpleien

26. sept. inviterte Fredrikstad kommune brukere, ansatte og frivillige ved Varmestua til opplæring i SWITCH og livredning.

 
 



 
 

Kameratredning redder liv (fra å dø av overdose)
SWITCH – redder liv, hindrer smitte og reduserer skader som følge av injisering

Virksomhet Friskliv og mestring, ambulansen og feltpleien – fra Fredrikstad kommune, fortalte om SWITCH og livredning til de fremmøtte.

Geir Lund, fra Fredrikstad kommune Friskliv og mestring, fortalte om prosjektet til de fremmøtte:
“I forbindelse med overdosestrategien i Fredrikstad Kommune så er dette en kampanje sammen med Feltpleien, ambulansetjenesten og Friskliv og mestring. De har til nå vært på seks forskjellige steder i forskjellig miljøer og boliger, og vist frem og demonstrert SWITCH. Målet er at man skal gjenta dette, kanskje to ganger i året. Det er første gang man har gjort dette i Fredrikstad. De som har vært med på denne opplæringen får også ett diplom/kursbevis. Noen er veldig opptatt av dette å redde vennen sin og har jo også erfart dette selv. De får da evt. bekreftet om de har gjort de rett”

Elisabeth Gudim (fra Feltpleien) om SWITCH:
“Switch kampanjen kommer fra Sandnes kommune som startet opp dette for et par år siden. Det handler om å gå over eller endre brukervanen med å injisere, til å røyke heroin. Først og fremst for å få ned antall overdosedødsfall.
Fredrikstad kommune er en pilotkommune i overdosestrategien, vi er nå ute med ett livredningskurs og informerer om det å switche fra å injisere til å røyke heroin. Oppmøte har vært bra og folk er positive, de har jo har selv erfaring med hvor mye skader de kan få ved å injisere. Man kan ikke få overdose av å røyke heroin, kun hvis man mikser dette med alkohol og piller. Det tar tid å endre folk til å switche og man må lære hvordan man skal gjøre det. Fordelen er at man sparer blodårene sine og slipper blodpropp, sår og skader og ikke minst slipper smitte av hepatitt og HIV. Så Switch sammen med førstehjelp er veldig nyttig!”