På vei mot et bedre liv

 
 



 
 

Varmestua er ett av flere gatenære lavterskeltilbud for personer i aktiv rus, og er et viktig arbeid som gir økt livskvalitet til mange rusavhengige. Tilbudet forsøker å dekke målgruppens primærbehov som mat og klær, blant annet gjennom Prosjekt Vinterjakke som arrangeres hvert år. I tillegg ønsker vi, i økende grad, å bygge motivasjon til et rusfritt liv og hjelpe brukerne til å sette i gang tiltak for å løse rus- og rusrelaterte problemer.

Blå Kors har tro på mennesker, deres egenkraft og at alle har muligheter til et bedre liv. Det er derfor avgjørende å nå inn med så gode og tilpassede tilbud så tidlig som mulig. Å skape arenaer for mestring og mening, for nettverksbygging også mens personen fremdeles sliter med rusproblemer. Arenaer for aktiviteter tilrettelegger for gode samtaler som igjen øker muligheten for at den enkelte ønsker å ta sjansen på å fra et liv styrt av rus til et liv med økt rusmestring eller rusfrihet.

Derfor tilbyr vi aktiviteter for personer i aktiv rus. Tilbudet drives av tidgivere i Blå Kors og skal innføres på fast basis. Blå Kors ønsker å bruke Steg for Steg modellen for personer i aktiv rus.

Det er viktig å tydeliggjøre at Blå Kors Fredrikstad her bruker modellen til Steg for steg, hvilket betyr at det drives separat fra eksisterende Steg for steg for personer som har gjennomført behandling eller på annen måte blitt rusfrie.

På lik måte som ensomhet og utenforskap er den største risiko for rusfrihet for en tidligere rusavhengig er vil følelsen av kjedsomhet, tomhet og stigmatisering for personer i aktiv rus ikke kommer seg ut av det liv man egentlig ikke ønsker, Ved å ha aktiviteter å delta i, vill at disse følelsene og trangen reduseres. Hensikten er at målgruppen/gjestene gjennom gode opplevelser stimuleres til et ønske om å ville fortsette å delta i gode, sosiale aktiviteter sammen med mennesker både fra og utenfor rusmiljøet hvor rus ikke står i sentrum. Erfaringen viser at aktiviteter vil gjøre det lettere å bryte det faste rusmønsteret hos målgruppen/gjestene, og skal være et viktig steg på veien mot økt rusmestring og et liv ikke styrt av rus.