Støtt Varmestua

Varmestua er en livbøye i manges liv, men uten pengegaver kan vi ikke drifte tilbudet. Nå trenger vi din støtte – slik at vi kan fortsette å hjelpe!

 
 



 
 

Blå Kors Varmestua ble etablert i 2002 etter avtale med Fredrikstad kommune, og er ett av flere gatenære lavterskeltilbud til rusavhengige. Gjennom alle år har Varmestua vært viktig for gjestene. Det er et hyggelig og imøtekommende sted hvor man kan komme for å spise, slå av en prat med de som er her og delta på aktiviteter om en ønsker det. Vi tilbyr utflukter, spillkvelder, sosiale kvelder i bakgården m.m.

– Ensomhet og utenforskap kan være den største utfordringen for å holde seg rusfri. Det viktigste arbeidet vi gjør, er å se det enkelte menneske. Hos oss blir alle tatt godt i mot, gjerne med en klem. Her kan man dele et hyggelig måltid sammen med andre og kjenne seg trygg i en ellers uforutsigbar hverdag. Dette er arbeid det er lett å se hensikten med, sier daglig leder på Varmestua Ole Alm.

På bildet: Daglig leder Ole Alm og gjest på Varmestua Sissel. -Varmestua er et fint sted. Her treffer en alle slags mennesker – og så Ole da, han kan man snakke med alt om, sier hun, og smiler.

 

Uunnværlige Tidgivere

I tillegg til Ole, er det 30 Tidgivere som stiller opp frivillig for å hjelpe.

– Det er disse som gjør det mulig for Varmestua å holde åpent seks dager i uka, servere mat og ta del i den gode samtalen. Tidgiverne er helt uunnværlige for Varmestua, og det de skaper sammen med gjestene er helt unikt, sier Ole.

Noen av våre flotte Tidgivere (fra venstre): Anne Holstad, Hege Linqvist, Elisabeth Nilsen, Elin Mathisen og Geir Inge Øvre.

 

Mat og sosialt samvær

Ole Morten har vært fast gjest på Varmestua siden åpningen. Han forteller åpent om sitt forhold til stedet og hva det har betydd og betyr for ham.

– Til tider har Varmestua betydd veldig mye for meg. Når eneste mulighet for å få seg et måltid har vært å komme hit – eller å bli kjeltring … Den sosiale biten er også viktig. Selv om du har mat hjemme, er det ikke sikkert du orker å spise alene. Her er det alltid noen du kjenner, og vi prøver å ta vare på hverandre, sier han og fortsetter:

– På Varmestua blir jeg respektert, og her føler jeg meg som et menneske. Uten Varmestua hadde mange hatt en mye mer slitsom hverdag.

På bildet: Ole Morten, gjest på Varmestua

 

Steffan Rene sprer alltid godt humør på Varmestua
– Her kan vi kaste oss ut i dagen, i det koselige og sosiale samværet vi har her. Det å få et smil kan redde dagen din. Vi er veldig heldige som har Varmestua!, sier gjest på Varmestua Steffan Rene.

På bildet: gjest på Varmestua Steffan Rene. Her sammen med daglig leder av Plankebyen Frivilligsentral, Jorid Dalsegg Bertelsen.

 

Slik kan du støtte Varmestua

Bruk Vippsnr: 82140 eller gavekonto 3126.31.12868.
Merk gaven «Varmestua». Tusen hjertelig takk!

Ønsker du å gi av din tid, trenger vi også flere Tidgivere.
Ta kontakt med Jorid Dalsegg Bertelsen på telefon: 971 25 661.