Arbeidstreningsarenaer / Lærebedrift

Arbeidstreningsarenaene har tilrettelagt arbeidsmiljø med mulighet for kartlegging, utprøving og utvikling av individuelle ferdigheter, mot en gradvis tilnærming til ordinært arbeidsliv. Det gis tett, og systematisk oppfølging i samarbeid med jobbkonsulent. Arenaene kan legge til rette for yrkesfaglige løp og opplæring/utdanning.

Jobbkonsulentene er godkjent lærebedrift innen fagene Salg og Service, og Renhold. Vi gir mulighet til å formalisere kompetanse ved å ta fagbrev som lærling, eller kompetansebevis som lærekandidat på våre arbeidstreningsarenaer Tante Blå Gjenbruk og SuveRent vaskeri.

Tante Blå Gjenbruk
Vår gjenbruksbutikk ligger på Stortorvet i Fredrikstad sentrum. Arbeidsveiledere har ansvar for å drive butikken og for tilrettelegging, og opplæring av jobbsøkere i arbeidstrening. Arbeidsveileder og jobbkonsulent samarbeider i oppfølgingen av jobbsøker i henhold til den enkeltes jobbplan. Arbeidsoppgavene i Tante Blå er alt fra henting og utkjøring av varer, klargjøring av varer i butikk, vareplassering og utstilling, og kundebehandling/salg.

SuveRent Vaskeri
Vaskeriet ligger i underetasjen i Mosseveien 37. Arbeidsveileder har ansvar for drift av vaskeriet og for tilrettelegging og opplæring av jobbsøkere i arbeidstrening. Arbeidsveileder og jobbkonsulent samarbeider i oppfølgingen av jobbsøker i henhold til den enkeltes jobbplan. Vaskeriet har både bedriftskunder og private kunder. Arbeidsoppgaver består av alt fra henting og utkjøring av varer, kundebehandling, vask, rens, stryke, rulle og brette klær og klargjøring til kunder.