Voksne kan stoppe overgrep mot barn

Incestsenteret i Fredrikstad mener økt kunnskap vil bidra til at flere barn skal bli sett, hørt og tatt på alvor. Det skriver Kari Næss Omvik i en kronikk i Fredrikstad Blad.

 
  
 

Kronikk av Kari Næss Omvik
(Foto: Thomas Arntsen)

«Det var mye bråk hjemme hos oss. Fyll og krangel. Så jeg ble ofte sendt til besteforeldrene mine. Bestefar var ekkel. Han luktet vondt og det han gjorde var vondt. Ofte, veldig ofte, måtte jeg gjøre noe med kroppen hans. Jeg kastet opp. Mye. Også på skolen. Ingen spurte da jeg sluttet på skolen. Som voksen har jeg levd sammen med en mann som har skadet meg. Han har utsatt meg for grov fysisk vold og mishandlet meg seksuelt. Jeg trodde det måtte være sånn. At jeg fortjente det. Nå forstår jeg at det ikke var min skyld. Jeg var nok et lett bytte fordi ingen tok vare på meg da jeg var barn.»

Dette er en av mange livsfortellinger som Incestsenteret i Fredrikstad har fått. Fredag 24. november markeres 25 års drift med fagdag på Litteraturhuset. 300 interesserte vil fylle salen.

Les hele kronikken i Fredrikstad Blad.