Månedsbrev i august

Vi ønsker å gjøre samarbeidspartnere og «venner» av Varmestua mer oppdatert på hva som skjer hos oss! Derfor lager vi månedsbrev som gir et viktig innblikk i hvordan vi har det her på «stua» og hva som skjer. Båttur, valgmøte,, Allsang på Grensen og fotballkamp er bare noe av det fine som har skjedd i sommer.

 
  
 

Sommeren har vært full av aktiviteter, og her er noe av det som skjedde på “på huset” juli og august:
  • To Husmøter er avholdt, og dette er godt på vei til å bli et kjent månedlig arrangement hos oss på Varmestua. Ekstra stas var det 14.08 da ALLE politiske partiene stilte opp på Husmøte sammen med demokratiguider og representanter fra valgkomiteen i Fredrikstad Kommune. Det ble en time med spennende meningsutveksling, spørsmål og svar, og for ikke å snakke om at politikerne fikk med seg viktig informasjon om Varmestua og innspill fra gjestene rundt lokalpolitiske temaer!
  • Varmestua har, etter inspirasjon fra Kontaktsenteret i Oslo, startet opp med konseptet «Dagen som forandrer deg». Konseptet går ut på at lokalt næringsliv får mulighet til å drifte Varmestua en hel dag med alt det innebærer. Tanken er å tilby næringslivet en annerledes dag, og en sjanse til å bli bedre kjent med Varmestua og deres gjester. 15 august tok denne flott gjengen fra reklamebyrået Hirvi utfordringen og var først ute i konseptet. Tilbakemeldingene var overveldende positive, og som daglig leder Hanne sa: «dette var teambuilding med mening». Også gjestene syns det er gøy at folk fatter interesse og vil gi av sin tid. I gjengjeld vil Hirvi hjelpe oss framover med markedsføring av konseptet.
  • Hanne og Linn Tonje har utarbeidet og ferdigstilt en omfattende prosjektbeskrivelse av prosjektene Sosionomtjenesten og Alternativ Fritid. Denne er sendt til relevante aktører, og kan sendes til andre på forespørsel.
Alternativ Fritid juli og august:
  • Ukentlig i sommer har Varmestua fått mulighet gjennom sponsing av Mobile Fredrikstad til å dra på Allsang på Grensen. Ikke bare billetter har de stilt de rådighet, men de har ukentlig gitt oss mulighet til å kjøre en helt egen «allsang på grensen-bil». Det har gitt påmeldte gjester en fin kulturopplevelse utenom det vanlige.
  • Ellers i sommer har aktivitetene blant annet vært minigolf, kaffe på Egon, pizza på Pizzanini med medfølgende FFK-kamp, tur til Båthusteateret for å se Båthusrevyen, kanotur, kino og den etterlengtede årlige båtturen med skuta til Arne Børresen i strålende solskinn, blikkstille vann og med servering av rekesmørbrød.
  • Musikkafeen hadde en liten pause, men var i gang igjen i august etter ferieavvikling.
Ellers i juli og august:
  • Varmestua har vært med på å planlegge og arrangere Verdens Overdosedag 31.08.19 sammen med Fredrikstad Kommune og andre ideelle og relevante aktører. I den forbindelse, og i samarbeid med Steg for Steg Blå Kors, så fikk vi låne det ene vinduet til Tante Blå hvor vi gjennom august har fortalt en viktig historie for å sette søkelys på overdoseproblematikken. Ta gjerne en nærmere titt på facebook-siden vår om dette. Selve markeringen foregikk på Stortorvet 31.08.19.
 Det er bare å ta kontakt med oss dersom dere tenker at vårt tilbud er relevant for noen dere kjenner. Se også ukas program som ligger ute på hjemmesiden.
Under ser du utstillingsvinduet og Stortorvet under Verdens Overdosedag:

 

Festmåltid på båttur med Arne Børresen:

Vi kjørte standsmessig til Allsang på Grensen: