Fra arbeidsledig til ansatt – en solskinnshistorie

Glenn Martin Marcussen Thoresen (28) slet med å finne seg en jobb. Etter flere måneder med avslag på søknader og en rekke praksisplasser hadde han nesten gitt opp. Men, så snudde det.

 
  
 

Thoresen hadde vært aktiv jobbsøker lenge da han i september i fjor fikk en mulighet til å presentere seg på lageret til Europris på Øra. Sammen med Inger Johanne Jensen fra Jobbkonsulentene forberedte de seg godt, og dro for å møte ansvarlig ved Varemottaket, Magnus Nilsen. Der fikk de en omvisning på lageret og Glenn fikk muligheten til å vise seg frem i avdelingen.– Glenn var arbeidsvillig, blid og positiv fra dag èn! Han sto på, og viste et tydelig ønske om jobb, sier Nilsen om sitt førsteinntrykk av Glenn. – Han hadde en god innstilling til jobben.

Tilbudt vikarjobb i plukk-avdelingen
Glenn fortsatte å gjøre en fin innsats, og utrykte stadig et ønske om å få en fast jobb. – Jeg var veldig gira på å få meg jobb der, og jobbet hardt for å vise det, sier Glenn med stor iver. Han hadde et stort ønske om å bli uavhengig av Nav, og å klare seg selv. Dette la alle merke til, og det var mange som jobbet for å få ham ansatt. Med god oppfølging fra Jobbkonsulentene, Personalhuset ved Roar Johansen og Nav, og et godt samarbeid mellom alle parter, resulterte det i at Europris tilbød Glenn et vikariat på 6 måneder i plukkavdelingen. – Det var en god prosess hvor alle la godviljen til, med god oppfølging og godt samarbeid, sier Eivind Pettersen, avdelingsleder Inngående varestrøm. Ansvarlig leder ved avdelingen Plukk, Ketil Eriksen, legger til at Glenn alltid møtte til tiden og at han stilte opp ekstra når det var behov for det. – Dette, og at han passet godt inn i miljøet, var svært viktig, sier Eriksen.

Samfunnsbevisst rekruttering
Direktør for sentrallageret, Jan Eilef Tomasi Engen, forteller at bedriften har fokus på inkludering og tilrettelegging, og beskriver prosessen med å få Glenn med på laget som ideell: – Her har det vært et godt samarbeid hele veien. – Vi har 160 fast ansatte her, og 20-30 vikarer i alderen 18-19 og helt opp til 72 år. Hele 15 nasjonaliteter er representert hos oss, forteller Engen.

Til syvende og sist var det Glenns stå-på-vilje, og hans innstilling til jobb, som var avgjørende, sier Nilsen og legger til: – Det er hans egen fortjeneste at han er her i dag.

Tilbud om fast jobb
Glenn fortsatte å stå på, og stabling av pallene gikk bedre og bedre. I september kom gladmeldingen: Glenn fikk tilbud om fast jobb! Glenn ser nå lyst på fremtiden. Han sparer for å kjøpe seg leilighet, og har planer om å ta utdannelsen Logistikkoperatør så snart muligheten byr seg. – Jeg har det helt suverent nå, sier han og legger til: – De kaller det en solskinnshistorie, og det er det virkelig!