Jobbkonsulentene bistår mennesker på vei ut i arbeidslivet

"Jeg liker å jobbe. Jeg gir 100% hver dag, og jeg kommer aldri for sent."

 
  
 

Jobbkonsulentene er en arbeids- og inkluderingsbedrift som bistår mennesker som av ulike årsaker står utenfor arbeidslivet. Noen av dem som kommer til Jobbkonsulentene er usikre på hva de kan bidra med og trenger å få kartlagt egne ressurser og interesser, mens andre trenger noen som bistår og støtter i jobbsøkerprosessen. Felles for alle er at de får en jobbkonsulent som følger dem i hele tiltaksperioden og som legger til rette for den enkeltes behov og ønsker. En av jobbkonsulentene er Bente Nygård. Med stort engasjement utøver hun sin rolle og gleden er stor hver gang deltagere oppnår målene de har satt seg. En deltager som gjorde spesielt inntrykk var Mohamed Haj Taieb. Han fikk fast jobb kun få uker etter at han kom til Bente.

Jeg møter Mohamed på Coop Prix hvor han jobber som butikkmedarbeider. Vi har avtalt tiden på forhånd for å ta en prat i pausen hans. Han viser meg inn på pauserommet og byr på en kopp kaffe. Han smiler. Jeg sier til ham at jeg skal hilse fra Bente.
-Du må hilse tilbake, sier Mohamed.

Det ser ut som du trives godt. Er det lenge siden du begynte her, spør jeg og tar en slurk av kaffen.
– Jeg startet her i praksis. Etter en måned med praksis fikk jeg spørsmål om jeg ville bli lengre. Så fikk jeg tilbud om 50% fast jobb og nå har jeg 80% fast jobb. Jeg har også mulighet til 100%. Jeg må bare lære meg Posten først, sier Mohamed uten stopp. -Jeg trives veldig godt. Jeg liker å jobbe. Jeg gir 100% hver dag, og jeg kommer aldri for sent.

Mohamed forteller at han lærte mye av sin far om arbeid. Om punktlighet. Om å stå på, rydde og gjøre det pent. Om å smile til kunder og hjelpe kundene. Hans far drev en liten skofabrikk hvor Mohamed allerede som 13-åring hjalp til. Mohamed forteller at han også har 10 års erfaring fra en fotoforretning i Tunis, og forteller at han også der lærte mye. – Du må ha respekt og kunne takle stress, sier han.

Bente skrøt veldig av deg. Hun fortalte meg at du fant jobben. Kan du si litt om det?
– Bente hjalp meg mye. Allerede første gang jeg møtte henne sa hun til meg at jeg kom til å få jobb. Hun oppmuntret meg og støttet meg. Da jeg så den nye butikken spurte jeg Bente om jeg kunne ta kontakt, og hun sa det måtte jeg gjøre. Så jeg gikk og fikk møte.
Daglig leder i butikken var positiv og opptatt av at Mohamed skulle lykkes. Hun støttet også, og la til rette for fast stilling.

Du har nådd målet ditt. Har du tips til andre som søker etter jobb?
Er du i en situasjon hvor du får tilbud om praksis – grip den. Du må ta deg tid til å lære og være villig til å lære. Også gi 100% og komme til tiden, sier Mohamed og gjør seg klar til å returnere til arbeidsoppgavene sine. Jeg takker for at vi fikk tatt en prat og Mohamed viser veien ut igjen.

Bente om Mohamed:
– Mohamed er ett av de mest positive menneskene jeg noen gang har møtt. Allerede etter vår første samtale tenkte jeg at den arbeidsgiveren som ansetter ham er heldig! Min oppgave, som jobbkonsulent, ble å støtte ham, og trygge ham på hans vei mot jobb. Mohamed er veldig selvstendig og jobbet aktivt i sin jobbsøkerprosess. Dette resulterte i arbeidspraksis og nå i jobb, sier Bente, som tydelig er imponert over hans prestasjoner.