Gratulerer med dagen, alle tidgivere

Den 5. desember (tirsdag) er det den internasjonale dagen for frivillig arbeid. Det fortjener oppmerksomhet, og alle dere som gir av deres tid fortjener en stor takk.

 
 
 

Noen av tidgiverne som er aktivte på Varmestua
Den 5. desember inviterte Plankebyen frivilligsentral alle tidgiverne på kino og pizza. Her er noen av de 158 tidgiverne i Blå Kors Fredrikstad

 

I Blå Kors kaller vi frivillige for tidgivere. En tidgiver er et medmenneske som stiller opp for andre uten å få betalt i form av penger.

For noen uker tilbake hadde vi en samling på Varmestua med tidgivere og rusmisbrukere. Vi spilte sjakk og spiste vafler. I det han ene skulle gå utbryter han «herregud, det er deilig å være sammen med så mange nyktre mennesker.»

Vi i Blå Kors satser på frivilligheten fordi vi ser at den enkelte tidgiver har stor verdi og betyr en forskjell for de menneskene vi er til for. Mennesker som av forskjellige årsaker befinner seg i sårbare livssituasjoner

Frivilligheten skal aldri erstatte det faglige eller profesjonelle tilbudet, men det tilfører en ekstra verdi. Deres frivillige tilstedeværelse er viktig. Dere gir tid, og kan være de ekstra hendene eller ørene som er nødvendig akkurat denne dagen.

■ Takk for at dere serverer byens rusmisbrukere mat hver dag.

■ Takk for at dere bidrar til at 50 personer kan feire en varm inkluderende og rusfri julaften på Skihytta.

■ Takk for at dere skaper meningsfulle fritidsaktiviteter til de som trenger andres omsorg.

■ Takk for at dere har tid til å drikke kaffe med dem som har noe å fortelle.

■ Takk for at dere steker vafler, lytter, baker kaker, viser omtanke, smører brødskiver, planlegger aktiviteter, gjennomfører aktiviteter, og takk for at dere gir av deres tid og takk for at dere er varme, inkluderende og rause medmennesker.

Vi har økende pågang av nye tidgivere nettopp fordi mange erfarer at det å gjøre noe meningsfullt for andre er viktig og riktig.

Gratulerer med dagen, og tusen takk for engasjementet og innsatsen deres.