– Nå gleder vi oss til å komme tilbake til Kulåssenteret!

I fjor sommer var Kulåssenteret i Sarpsborg rammet av en brann som medførte så store skader i det ene bygget, at beboerne måtte flytte til andre boliger. Nå, etter ett år i midlertidige lokaler, er det endelig tid for å flytte tilbake. Det er det mange som gleder seg til!

 
 
 

Fellesrom har gitt mer sosialt samvær
Da ulykken var et faktum, var det godt at Stiftelsen Blå Kors Fredrikstad fremdeles hadde eiendommen i Råde, Hauga, et tidligere bosenter som raskt kunne tas i bruk. Men, rommene her var små, og måltider og samvær måtte derfor deles med andre. Virksomhetsleder Carine Voldengen så imidlertid at fellesområdene gjorde noe med fellesskapet og samholdet blant beboerne og de ansatte.

Foto: Carine Østerdahl Voldengen, virksomhetsleder ved Kulåssenteret.

– Vi har, i samarbeid med Sarpsborg kommune, valgt å trekke disse gode erfaringene med oss inn i det nye senteret. Der vil det bli fire seksjoner, alle med egne fellesrom, sier Voldengen. Hun legger til at personalet også har jobbet mye for å skape gode relasjoner mellom ansatte og beboere, og skryter av hvordan de ansatte har taklet den svært vanskelige arbeidssituasjonen.

Foto: Flotte lyse rom med store vinduer står nå klare til innflyttting.

Tilbakeflytting to måneder før tiden
Egentlig skulle ikke tilbakeflyttingen skje før i august, men Voldengen forteller at entreprenørene virkelig har stått på for at de skulle få flytte inn allerede den 18. juni. Beboerne kommer uka etter.
– Vi skal ha en høytidelig markering i september. Da er det beboerne som vil stå i fokus. Det er dem som har hatt færrest valg under denne utfordrende perioden, og de har virkelig vært tålmodige, forteller virksomhetslederen. Hun legger til at det har vært gjort mange nyttige erfaringer underveis.
– Det har vært utfordringer, men totalt sett har disse vært mindre enn alt det positive som vi har hentet ut. Alt i alt har dette gått veldig bra. Det er stor glede over at vi nå skal tilbake igjen, avslutter Carine Voldengen.