Stor feiring da Kulåssenteret markerte gjenåpningen!

Brannen som rammet Kulåssenteret er et tilbakelagt kapittel. Den 25. september ble gjenåpningen markert med brask og bram. Alle hjerter gledet seg: beboere, ansatte, administrasjon, styre – og forsikringsselskapet, som hadde med en gave som kan bringe små, søte gleder i årene som kommer.

 
 
 

Tid for fest i storstua
I underetasjen på Kulåssenteret er bordene dekket til fest. Fingermat og marsipankake står på menyen, og på gjestelisten finner vi både beboere, ansatte og andre støttespillere til senteret. Etter at virksomhetsleder Carine Voldengen ønsket velkommen, kunne styreleder, Runo Lilleaasen fortelle om det store sjokket da han fikk høre om brannen.
– Vi har sagt «nei og nei» mange ganger, først i forskrekkelse, så i begeistring, sa Lilleaasen rørt i sin tale, der han takket alle involverte for en fenomenal innsats, og la videre vekt på at man nå har fått et enda bedre hus og hjem å bo i.

Bygget ble ferdigstilt før tiden
Administrerende direktør i Blå Kors Fredrikstad, Ingunn K. Skaara, er også svært lettet i dag.
– Vi er kjempeglade for at vi har fått tilbake Kulåsbygget i veldig bra stand, og vi er veldig glade for at alt har gått så smidig for seg, både med kommune og forsikringsselskap, sier hun, og trekker spesielt fram at de ansvarlige har klart å ferdigstille bygget 1,5 måned før tiden. Dermed kunne beboerne få flytte raskere tilbake til leilighetene sine, og de ansatte få tilbake sine vanlige arbeidsplasser.
– Det betyr mye! I dag har vi mye å feire, sier hun takknemlig.

Kirsebærtre i gave fra forsikringsselskapet
Det er Kristen-Norges eget forsikringsselskapet, Knif Trygghet, som har dekket skadeomfanget. Representant fra selskapet, Helga Skofteland, kan fortelle at også de nå er glade og lettet over at alt var gått så bra, ikke minst over at ingen ble skadet i brannen. Som et symbol på vekst og framgang hadde selskapet med et kirsebærtre i innflyttingsgave. Det ble plantet i hagen utenfor. Om noen år vil det forhåpentligvis bære mange søte bær.
– Det er virkelig en glede å få være her i dag, sier Skofteland, idet hun kaster et spadetak med jord på det ennå lille treet. Bygget ble deretter høytidelig innviet med snorklipping og tilhørende applaus.

Fellesstuer for økt samhold
Inne lukter korridoren ved hovedinngangen fortsatt maling og nylagt gulvbelegg. Veggene er holdt i lyse farger, og et besøk i den ene fellesstua viser et luftig rom møblert med salonggrupper i bjørk, delikate spisegrupper og praktisk kjøkkenkrok for kokkelering.
– Er det ikke blitt fint? spør virksomhetsleder Carine Voldengen glad. Her kan beboerne samles for samvær og felles måltider. Hun forteller at det var under det midlertidige oppholdet på Hauga i Råde at både beboere og ansatte erfarte hvilken positiv virkning et felles samlingssted hadde på miljøet.
– Ved tilbakeføringen av bygget ønsket Sarpsborg kommune også å vektlegge dette. Derfor er det i dag noen færre boenheter enn tidligere, men totalt sett mener man at løsningen gir alle et bedre tilbud. Dette er en gledens dag, og denne festen har alle fortjent, avslutter den stolte virksomhetslederen.