Om oss

Gjennom trygge omgivelser, omsorg og veiledning, gir vi våre beboere økt mestringsfølelse og bedret livskvalitet

Bosenter Fredrikstad

Vårt bosenter i Fredrikstad startet opp i 2003 og er et botilbud for mennesker med rus- og psykiatriproblematikk. Bosenteret har 30 leiligheter som disponeres av Fredrikstad kommune. Tilbudet i Fredrikstad leveres i samdrift med Fredrikstad kommune, og ansatte i Stiftelsen Blå Kors Fredrikstad og Fredrikstad kommune jobber side om side om oppgaver, rutiner og oppfølging av den enkelte beboer. Alle leilighetene består av stue med kjøkkenkrok og bad. I de fleste leilighetene er det eget soverom.

Bosenterets hovedoppgave er å bistå beboerne slik at de mestrer å bo så selvstendig som mulig, samt tilrettelegge for en meningsfull hverdag. I botiden følges den enkelte beboer opp gjennom boveiledning, praktisk bistand, tilbud om sosiale møteplasser og tilrettelegging av aktiviteter på og utenfor huset. For å lykkes med dette er det viktig at beboernes individuelle behov vektlegges, og at de selv er med i prosessen. Vi jobber med positive endringsprosesser, hvor det langsiktige målet er et liv uten rus, i tillegg til økt livskvalitet og mestringsfølelse.

Bosenter Sarpsborg

Vårt bosenter i Sarpsborg startet opp i 1991 og har totalt 37 boenheter. Målgruppen er mennesker med rus- og andre psykososiale utfordringer. Hyblene leies ut på oppdrag fra NAV Sarpsborg og Sarpsborg kommune. Målgruppa er mennesker i Sarpsborg med rus- og annen psykososial problematikk. Botilbudet består av 11 hybler i Kulåsgata 40 for midlertidig innkvartering av bostedsløse. 

I botiden følges den enkelte beboer opp gjennom boveiledning, praktisk bistand, tilbud om sosiale møteplasser og tilrettelegging av aktiviteter på og utenfor huset. Individuell oppfølging hvor den enkelte beboer selv er med i prosessen er viktig. Vi jobber med positive endringsprosesser hvor det langsiktige målet er et liv uten rus, i tillegg til økt livskvalitet og mestringsfølelse. Vi samarbeider tett med Sarpsborg kommune og det øvrige hjelpeapparatet.

Videre består tilbudet på Kulåssenteret av 26 utleieleiligheter med botid beregnet inntil 3 år. 4 av disse leilighetene er en egen avdeling for ungdom. I botiden følges den enkelte beboer opp med boveiledning og praktisk bistand i egen leilighet, samt jevnlige samarbeidsmøter mellom Kulåssenteret og det øvrige hjelpeapparatet.

På begge bosenterne har vi flere aktivitetstilbud til våre beboere, blant tegne- og malekurs, treningsrom, biljard og drivhus. Aktivitetene på huset er viktig for å skape en meningsfull hverdag og sosialt samvær.

Alle beboere forventes å ivareta egen husholdning, da botilbudet er tilrettelagt for dette. Vi tilrettelegger imidlertid for felles frokost hver dag for de beboere som ønsker å benytte seg av dette. I høytider og i noen helger serveres det middag og andre måltider.

Ansatte

Personalgruppen består av 16 faste ansatte med et bredt spekter av utdanning og kompetanse. Til felles deles det en stor interesse for denne målgruppa.

Ilaveien Bosenter har også dedikerte Tidgivere som legger til rette for gode aktiviteter for beboerne og som er delaktige i våre tiltak og aktiviteter.

Remi Jensen

Virksomhetsleder
Mobil: +47 91 99 12 36
remi.andreas.jensen@blaakors.no