Månedsbrev april 2020

Her kan du lese nyhetsbrevet for april på Varmestua.

 
 
 

Vi ønsker å gjøre samarbeidspartnere og «venner» av Varmestua mer oppdatert på hva som skjer hos oss! Derfor lager vi månedsbrev som gir et viktig innblikk i hvordan vi har det her på «stua» og hva som skjer. Minner også om linken som gir oversikt over kommende aktiviteter. Det er bare å ta kontakt med oss dersom dere tenker at vårt tilbud er relevant for noen dere kjenner, eller om dere ønsker mer informasjon.

Varmestua har i hele april vært stengt for gjestene våre. Vi har bidratt inn i den nasjonale dugnaden og tatt smittevernet på høyeste alvor. Men det har vært trist. Det gule trehuset i sentrum er vanligvis fylt med gjester, Tidgivere og masse kjærlighet. I hele april har det kun vært såpe, vann og en og annen ansatt.

Gjester og Tidgivere, VI SAVNER DERE!

Vi har i denne perioden hatt et meget godt og tett samarbeid med Fredrikstad kommune, etat friskliv og mestring. På alle hverdager har vi sammen kjørt ut matpakker, hygieneartikler og brukerutstyr til 45 adresser i hele Fredrikstad. Det har vært hyggelige og nødvendige møter – for varmestua har det vært lærerikt og treffe gjestene våre på andre arenaer, nå har vi vært på hjemmebesøk hos de som er så godt kjent i vår stue.

Onsdagen før påske lagde Varmestua ekstra fine matposer som alle fikk utdelt, her var det både påskegodt, pålegg, middag og rundstykker. Gjennom hele denne perioden har vi også delt ut mat til de som har henvendt seg direkte til Varmestua, de har fått med seg en pose med mat. Våre gjester har hatt første prioritet selv om vi har stengt.

5. mai åpnet vi døra til Varmestua opp på gløtt. To av våre fine Tidgivere smurte opp matpakker og kokte kaffe. Fra kl 10 til 12 delte vi ut kaffe og matpakker og slo av en prat med de som ønsket det. I tråd med at Varmestua nå sakte men sikkert åpner opp, reduseres tilbudet med utkjøring – fra fem til tre dager.

Som det ble skrevet om i Fredrikstad Blad har vi fått varsler fra Helsedirektoratet om kutt i støtten vår. Dette rammer gjestene våre i form av et dårligere tilbud.

Det er veldig synd om vi må redusere tilbudet som vi har brukt tid på å etablere og som er verdifullt og viktig for våre gjester. Vi håper at lokale politikere kan framsnakke oss sånn at vi kan fortsette med det viktige arbeidet vi gjør på Varmestua

Les hele saken her.

https://www.f-b.no/bla-kors-mister-nesten-tre-av-ti-kroner-i-stotte-rammer-dem-som-trenger-det-som-mest-i-fredrikstad/s/5-59-1837805?access=granted

Nyt våren som er her!