Månedsbrev juni 2020

Her kan du lese nyhetsbrevet for juni på Varmestua.

 
 
 

Vi ønsker å gjøre samarbeidspartnere og «venner» av Varmestua mer oppdatert på hva som skjer hos oss! Derfor lager vi månedsbrev som gir et viktig innblikk i hvordan vi har det her på «stua» og hva som skjer. Minner også om linken som gir oversikt over kommende aktiviteter. Det er bare å ta kontakt med oss dersom dere tenker at vårt tilbud er relevant for noen dere kjenner, eller om dere ønsker mer informasjon 🙂

Det er sommer, det er sol og det er JULI ?!?! Hvor blir det av tiden??
I juni har en normalitet sakte men sikkert vendt tilbake. Gjenåpningen av Varmestua har gått bra, og det er fremdeles ikke meldt om noe smitte i rusmiljøet – det er bra og viktig. Vi er fremdeles flinkt til å holde en avstand og vaske hender!

Vi har også sakte men sikkert startet opp med aktiviteter. Vi har vært på kino, på tur til Isegran, og hatt jam i bakgården. Og mer skal det bli. Bildet i nyhetssaken er fra turen til Isegran.

En ting som ikke er like bra er at det er meldt om høy overdosefare – både fra lokalt i Blå Kors, feltpleien i Fredrikstad og fra fagmiljøet i Oslo. Sammen med Fredrikstad kommune går vi ut med følgende råd:
– Røyke heroinet istedenfor å injisere
– Dele dosen og teste ut hvor sterkt heroinet er før du injiserer hele dosen
– Ikke innta andre rusmidler i tillegg til heroin (spesielt metadon, alkohol og benzodiazepiner)
– Ikke vær alene når du injiserer heroin

Og som vi sa på Facebook @Blå Kors Varmestua Fredrikstad – Vi har ingen å miste!

Vi har søkt etter en ny miljøterapeut og det kom inn over 100 søkere – masse spennende og engasjerte folk som ønsker å jobbe sammen med oss for at vi skal kunne gi gjestene et best mulig tilbud. Vi har gjennomført intervjuer og jobber med tilsetningen. Vi gleder oss!

Nyt sommeren!