Månedsbrev januar, februar og mars

Varmestua er en viktig sosial arena for mennesker i aktiv rus i Fredrikstad. Vi får til masse bra arbeid gjennom hele året. Vi er stolte av den viktige jobben vi gjør i Fredrikstad. Derfor ønsker vi å dele litt med deg, slik at hele Fredrikstad kan kjenne til det gode arbeidet vårt. Lurer du på noe, spør!

 
 
 

Ukene flyr avgårde på Varmestua selv om vi alle lever under en pandemi,. Varmestua og åpningstidene for gjestene våre er dessverre like uforutsigbare som åpningstidene for resten av landet. Vi har alltid våre gjester som første prioriterte arbeidsoppgave, og de gangene vi har måtte holde stengt har vi ringt rundt til alle, delt ut mat i porten og omsorg over telefonen. Vi har også etablert er «trygt» turtilbud, nettopp for å redusere ensomheten i denne tøffe pandemitiden.

Vi har spist mye god mat, både brødmat og varmmat, og er opptatt av at gjestene våre skal få et godt, variert og sunt måltid. God ernæring er viktig for oss alle!

Vi har også hatt mange gode samtaler, musikkafeen har vært oppe, vi rakk til og med en tur på kino hvor det var et godt oppmøte fra våre gjester før det ble en ny «lockdown».

Når det var beinkaldt ute fikk vi levert ut både varme sko og jakker til noen av de som trenger det mest. Nå i mars var vi så heldige å få besøk av en frisørsalong fra Sarpsborg i et samarbeid med «Petter uteligger stiftelsen» som klippet «ulla» til 11 av våre gjester, det ble en enda finere gjeng enn vanlig, selv om de er ganske så fine fra før. Takknemligheten lyste lang vei.

I skrivende stund er dessverre Varmestua stengt, men vi har likevel et tilbud til våre gjester og vi har satt i gang noen midlertidige tiltak. De som ønsker det får både mat og klær med seg og det er take away mat til de som trenger det. VI har også jevnlige ringerunder for å høre hvordan det står til og bidra til at de føler seg litt mindre ensomme.

Vi håper dere alle tar var på hverandre med god avstand, viser hverandre omtanke og kjærlighet. Ta vare på dere selv i en tøff og vanskelig tid. Vi ønsker alle en riktig god påske med mye solskinn.

I påskeuken skal vi som i fjor levere ut deilige matposer til alle våre gjester.

Vi gleder oss over våren som er i anmarsj og håper sterkt på et virus som snart sier takk og farvel.