Blå Torsdag for 3. gang

Kveldens foredragsholder Ingvard Wilhelmsen fikk fram et viktig budskap på en underholdende og inspirerende måte. Og 300 gjester fikk mye å tenke på etter 90 strålende minutter.

 
  
 

Dette var tredje gangen Barnas Stasjon arrangerte Blå Torsdag, et gratis arrangement for alle hvor man inviterer dyktige foredragsholdere som forteller historier om livets omveier, fortalt med glimt i øyet og mestringsfokus. Tidligere foredragsholdere har vært Marco Elsafadi og Helene Sandvig.

Denne torsdagen fikk vi besøk av Ingvard Wilhelmsen. Ingvard er professor emeritus ved Universitetet i Bergen og spesialist i indremedisin og psykiatri. Han har i over 20 år drevet en liten Hypokonderklinikk ved Haraldsplass Diakonale Sykehus. Han har skrevet flere bøker, bl.a. “Livet er et usikkert prosjekt”, “Sjef i eget liv”, “Kongen anbefaler” og “Det er ikke mer synd på deg enn andre”.

Ingvard er en populær mann. Han holdt foredrag i Fredrikstad for bare to måneder siden, men etterspørselen etter billetter var også denne gangen enorm. Men etter å ha hørt hans 90 minutter lange foredrag forstår vi hvorfor. I foredraget fokuserer han på våre holdninger. Wilhelmsen sa at vi må slutte å dulle sånn med tankene våre og ikke bruke så mye tid på å bekymre oss over ting vi ikke kan gjøre noe med. “Forsøk å legge bort unødvendige bekymringer. Sett de på en sky,” sa Wilhelmsen. “Eller om det hjelper kan du jo skrive de på en lapp og legge de en boks som du kaller livets bekymringer og mysterier.”

Ingvard avsluttet foredraget med å skille mellom reelle problemer og tenkte problemer. Det er som regel de tenkte problemene folk går i terapi for. Virksomhetsleder på Barnas Stasjon, Hege Stormorken, er enig i at det er viktig å skille mellom dette. “De som tar kontakt med oss på Barnas Stasjon har ofte reelle bekymringer, men har tatt et modig valg om at ønsker å gjøre noe med det. De vil bli sjef i eget liv.”