CompanyRootCatId=1212;

Jane Lie 85 år

Jane Lie, vår eldste og flotte tidgiver, fyller 85 år i dag 24. mars. Dagen startet hun som mange dager før, på vakt for Varmestuas brukere.

Da Jane kom på vakt i dag tidlig ble hun møtt med ballonger, blomster og kake. Jane fyller 85 år i dag, og andre tidgivere på Varmestua hadde ordnet til på morgenkvisten så det ble en behørig feiring.

Jane har vært trofast tidgiver på Varmestua siden 2010. I mange år var hun her 3 dager i uka men forteller oss at etter at hun begynte å bli litt dårlig i bena så har hun gått ned til 2 dager. "Jeg har alltid hatt dagvakter, det synes jeg er tryggest. Jeg er nemlig mørkeredd og liker ikke å gå i byen når det er mørkt".

Hun ble først kjent med Varmestua da hun stakk innom mens mannen hennes var til behandling rett over gata. "Jeg fikk fort hjertet for brukerne og ønsket å bidra litt økonomisk. Da min mann døde i 2010 så måtte jeg komme meg ut og fylle tiden med noe meningsfylt, det var da naturlig å hjelpe til her på Varmestua".

 

Hennes aksent røper at hun ikke kommer fra Norge. Jane er født og oppvokst i Charleston, South Carolina i USA. "Jeg traff Erik, som ble min mann, da han studerte medisin i min hjemby. Vi giftet oss i USA 1954 og flyttet til Fredrikstad i 1955. Min mann jobbet som ortoped og jeg som operasjonssykepleier på sykehuset i Fredrikstad".

 

Selv om hun nå begynner å bli litt dårlig til bens jobber hun altså to dager i uka på Varmestua. "Det er ett veldig godt miljø her og jeg er blitt så glad i brukerne". Ole Alm, leder på Varmestua, skyter inn at Jane har vært og er en fantastisk ressurs, hun er som en mor her på huset. Omsorgsfull og interessert i brukerne, hun vet ikke hva godt hun kan gjøre for dem.

Igjen vil vi gratulere jubilanten med dagen!Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner