Gjestene på Varmestua brukte stemmeretten

 
  
 

Fredrikstad kommune flyttet valgurnen til bakgården på Blå Kors Varmestua noen timer denne uka. Det resulterte i at nærmere 10 av gjestene våre fikk brukt stemmeretten sin.

– Hadde vi ikke fått dette tilbudet ville nok mange av oss ikke fått muligheten til å stemme, sier Ole som er en gjestene på Varmestua.

Han er veldig fornøyd med tilbudet fra kommunen og glad for å få brukt stemmeretten sin.

BRUKTE STEMMERETTEN: Gjest på Varmestua, Ole, brukte muligheten til å stemme i dag når Fredrikstad kommune kom på besøk med valgurnen. – Dette er første gang vi har vært her på Varmestua med stemmesedler og en valgurne, forteller nestleder for valggjennomføringen i Fredrikstad kommune Charlotte Høyum.

Virksomhetsleder på Varmestua, Jorid Dalsegg Bertelsen, synes det var flott å se at så mange fikk stemt. Hun skryter også av kommunen:

– Vi henvendte oss til kommunen med en forespørsel om det var mulig for dem å komme hit med valgurnen. At de hadde mulighet til det og med det bidra til at flere får brukt stemmeretten sin – det er vi veldig glad for, sier hun.

Tidligere i år inviterte Varmestua byens politikere til samtale med gjestene våre, det ble også en suksess hvor mange av gjestene tok til ordet og viste engasjement.

NY MULIGHET NESTE UKE: Fredag 1. september kommer valgurnen tilbake til Varmestua for å gi enda flere muligheten.

– Mange av våre gjester ville mest sannsynlig ikke fått muligheten til å stemme ved årets valg om de ikke hadde fått dette tilbudet. Terskelen blir for høy for mange når de må reise til stemmelokalet.

Fra kommunen stilte Charlotte, som er nestleder for valggjennomføringen i Fredrikstad kommune, og valgmedarbeider Elin. De er også glad for at Varmestua tok kontakt og veldig fornøyd med dagens oppmøte.

– Vi jobber for å få opp valgdeltagelsen. Å gjøre det enklere for folk å stemme ligger til grunn for at vi er her nå, sier Charlotte.

Fredag 1. september returnerer valgurnen til Varmestua for at enda flere skal få muligheten til å stemme.