Ut i lokalmiljøet for å treffe folk

Til daglig sitter Blå Kors frivilligsentral, Fredrikstad i andre etasje på Varmestua. Den siste uka har de flyttet kontoret ut i lokalmiljøet for å vise seg frem og få kontakt med folk.

Med kaffekanner i henda og nystekte boller i papirposer under armen fant virksomhetsleder Jorid Dalsegg Bertelsen og tidgiverkoordinator Eileen Myrbakk Olsen seg en plass på Byferga en dag i slutten av september. Med seg hadde de også tidgiver Stine.

Noen dager senere troppet frivilligsentralen opp på Fredrikstad Kino for å slå av en prat med filminteresserte besøkende.

Hensikten? Å vise Fredrikstad-folk at vi finnes!

På «ælvecruise» med Byferga: Tidgiverkoordinator i Blå Kors frivilligsentral, Eileen, bød på kaffe, bolle og informasjon om frivilligsentralen på Byferga. Det førte til mange gode samtaler og glade folk.

– Det er moro å være oss når vi får være ute og preke med så mange fine folk! Samtidig får vi jo også fortalt mye om Blå Kors til de som ikke vet så mye om oss, forteller Eileen.

Og hvordan står det til med frivilligheten i Fredrikstad om dagen?

– Akkurat nå står det veldig bra til. Vi har mange flotte tidgivere hos oss i dag som gjerne har lyst til å gjøre en innsats for andre, og det er vi veldig takknemlig for. Det er så mange fine folk i Fredrikstad, og vi har alltid plass til flere frivillige i Blå Kors, sier Jorid.