Nå er vårt nye krisesenter i Halden åpent: – Endelig er vi i gang!

En glad og stolt gjeng med ansatte kunne ønske nærmere 30 gjester velkommen i Eklundveien 25 da Stiftelsen Blå Kors Fredrikstad offisielt åpnet dørene til sitt nye krisesenter mandag 31. oktober.

 
  
 

Det er helt fantastisk å være i gang. Så mange har stått på for at vi skulle komme i mål til i dag, og nå gleder vi oss virkelig til å starte driften av krisesenteret. 

Det sier Marie Lindèn, virksomhetsleder for både det nye krisesenteret i Halden og krise- og incestsenteret i Fredrikstad. Hun roser både ansatte og håndverkere for innsatsen de har lagt inn for at senteret skulle være klart til å ta imot de første beboerne tirsdag 1. november: 

– Både håndverkere, ansatte og stiftelsens drift- og vedlikeholdsavdeling har stått på med alt fra tekniske installasjoner, til montering av møbler og vasking av sengetøy. Alle har bidratt helt fram til de første gjestene kom i dag, smiler Marie og ser stolt over på de nyansatte. 

Det har vært mye aktivitet og full fart blant de ansatte på krisesenteret for å få ting klart til åpningsdagen. Her fra da de mottok servise fra Støtvig Hotel.

– Endelig er vi i gang, kommer det fra en av de ansatte, og alle nikker og smiler i enighet. 

Godt med besøk på åpningsdagen 

Krisesenteret i Halden blir et senter for personer som er utsatt for vold i nære relasjoner. Senteret har et botilbud for både kvinner og menn, og deres eventuelle barn. I tillegg har de et dagtilbud der de som trenger det kan få råd og veiledning.  

Om lag 30 gjester møtte opp til den offisielle åpningen mandag 31. Oktober. Her var både ordfører, politikere og administrasjonen fra Halden kommune tilstede, samt representanter fra politiet og frivillige organisasjoner. Administrerende direktør i Stiftelsen Blå Kors Fredrikstad Ingunn K. Skaara ønsket velkommen til gjestene. 

– Dette er en stor dag, og det er ekstra hyggelig at så mange vil dele denne anledningen med oss, sa Ingunn i sin velkomsttale før hun roset Halden kommune for god mottakelse og godt innledet samarbeid allerede. 

– Vi gleder oss til fortsettelsen, avsluttet hun før Marie fikk klippe snoren og offisielt erklære krisesenteret for åpent. 

– Givende å jobbe med hjertet 

En av de ansatte på krisesenteret i Halden er Lillian. Hun har stillingen som ledende miljøterapeut. Hun har en sykepleierutdannelse i bunnen og har blant annet jobbet 25 år i Halden kommune i ulike stillinger.  

– Jeg gleder meg mest av alt til bare å komme i gang! Jeg har jobbet i en måned allerede og mye av den tiden har jeg brukt i Fredrikstad og dermed blitt godt kjent med hvordan krisesenteret drives der, sier hun og legger til: 

– Vi blir en veldig fin gjeng med ansatte her i Halden. Det er givende å jobbe med hjertet, og det føler vi sterkt alle sammen. 

På krisesenteret blir det 11 ansatte. I tillegg til Lillian som ledende miljøterapeut blir det flere miljøterapeuter og miljøarbeidere. Senteret vil være åpent døgnet rundt hele året.  

– Dette er et lavterskeltilbud, så hit er det gratis å komme og man trenger ingen henvendelse. Her kan man møte opp på døra eller ringe dette nummeret ved behov for hjelp 69 17 99 00. 

Et trygt sted å bo

Lokalene i Eklundveien på Gimle er nyoppusset og inneholder en dameavdeling for kvinner og deres barn, og en herreavdeling. Avdelingen for kvinner har plass til tre familier, mens herreavdelingen har plass til en familie. 

– Krisesenteret skal være et trygt sted å bo. Her har hver familie et soverom som de deler med sine barn, alt annet deler de med andre familier. Vi tror at det å møte andre som også er utsatt for vold er en viktig del av det å leve uten vold, forteller Marie og avslutter: 

– Det tar bort noe av skammen å se at det finnes andre som en selv. Samtidig lærer man å ta hensyn og man lærer seg konflikthåndtering, noe som er viktig for å ruste seg for et liv uten vold. 

Se bilder av hvordan det så ut på Blå Kors krisesenter Halden noen dager før åpning: