Sommerjobb hos barnas stasjon og Blåpunkt

Sommerjobben ga mestring og innhold i en ferie som varer litt for lenge.

 
  
 

Sommerferien er for mange lang, og det er krevende å fylle ni uker med innhold og mening. Mange ønsker seg sommerjobb, men det er ofte vanskelig på grunn av manglende erfaring og alder.

Blåpunkt (tidligere UngFritid) er et fritids- og livsmestringstilbud i regi av Blå Kors Fredrikstad. Tilbudet er gratis og for ungdom i alderen 16 – 23 år, der de fleste er elever eller har hatt en tilknytning til Seiersborg videregående skole i Fredrikstad og Follo. Aktivitetene foregår både på skolen, som er fast møteplass, og i nærmiljøet. Noen ganger reiser vi også på langturer eller drar på overnatting.

Tilbudet er støttet av blant andre Stiftelsen Dam, Sparebankstiftelsen DNB, bufdir, OBOS Jubel og Gjensidigestiftelsen. I tillegg får vi støtte fra kommunen og en rekke andre lokale samarbeidspartnere.

I sommer fikk vi støtte fra Gjensidigestiftelsen sommeraksjon til aktiviteter for barn og ungdom på barnas stasjon og Blåpunkt. Med disse midlene fikk vi også muligheten til å tilby tre ungdommer sommerjobb på barnas stasjon og i fritidstilbudet Blåpunkt. Isabel, Caroline og Hellena er alle glade for muligheten til å teste ut arbeidslivet og ha noe å se fram til i sommerferien.

Hellena hadde ansvar for matlagingen på overnattingsturen til Børtevann

Isabel og Caroline har begge nettopp avsluttet vg2 barne- og ungdomsarbeider på Seiersborg videregående skole i Fredrikstad. De synes det var spennende og lærerikt å ha sommerjobb på barnas stasjon. Der har de fått være med på planleggingen, koordinering og gjennomføring av aktiviteter for barna og foreldre. “Det var fint å bli kjent med barna og familiene,” forteller Caroline. “Og de som jobbet på barnas stasjon var så hyggelige. Nesten akkurat som de kjente meg fra før.” Det følte også Isabel, og legger til: “Jeg lærte mye om hvordan man skal prate og lytte til barna og de voksne. Samtidig har jeg fått kjenne på egne reaksjoner og følelser når jeg har hørt livshistorien til noen av familiene.”

Hellena har hatt sin sommerjobb i Blåpunkt og vært på flere av aktivitetene i sommer. Det har vært en ny rolle fra å selv være deltaker i aktivitetene til å ta en mer ansvarsfull rolle og bidra mer praktisk i oppgaver som matlaging, rydding og organisering. “Det morsomste var overnattingstur til Børtevann,” forteller Hellena som var “matsjef” på turen. “Jeg synes det var litt utfordrende å skille rollene overfor ungdommene i starten, men det gikk bedre etter hvert. Erfaringen med sommerjobben har gjort meg mer ansvarlig og det er nyttig når jeg skal gå videre som lærling.”

Takk for jobben dere har gjort for oss jenter. Deres nysgjerrighet og engasjement har vært positivt både for oss som deres kolleger og i møte med barn, ungdom og foreldre.

Takk til Gjensidigestiftelsen som har gitt oss muligheten til å gi barn og unge gode sommeropplevelser som bidrar til mestring og mening. Og takk for at dere har bidratt til at ungdom får arbeidserfaring gjennom sommerjobb.